nieuws

‘Bieren van verschillende brouwers op tap

Café

De kans is aanwezig dat het voor kroegbazen binnen afzienbare tijd mogelijk wordt bieren van meerdere brouwers op de tap te krijgen. Dat meldt het Algemeen Dagblad, dat verder aangeeft dat Koninklijk Horeca Nederland (KHN) dicht bij een intentieverklaring met de brouwers is.

‘Bieren van verschillende brouwers op tap

In een groot interview met de scheidende directeur van KHN, Jeu Claes, vertelt de voorman dat hij verwacht een intentieverklaring te kunnen afsluiten met Heineken, Grolsch, Bavaria en InBev. Volgens het AD wordt het zeer waarschijnlijk mogelijk om meerdere bieren van verschillende brouwers op de tap te voeren.

‘Ik werd wel geholpen door Eurocommisaris Kroes, die de brouwers een forse boete heeft opgelegd voor veronderstelde prijs- en marktafspraken’, zegt Claes, die verder volgens de ochtendkrant vaag blijft.

Claes: ‘Al tegen de tien jaar wil dat de brouwers hun prijzen transparant maken. Eerst moeten die brouwers eens beginnen met het afzetten van al die rare petten. Er moet nu eindelijk eens marktwerking komen op basis van het product bier’.

Claes verwacht niet dat de prijs van bier omlaag gaat. ‘Op de wereldmarkt worden de grondstoffen duurder, dus het bier ook, maar ook de kosten van personeel in de horeca stijgen. Ik denk niet dat de prijs omlaag gaat’.

Jeu Claes vertrekt eind mei als directeur van KHN. Hij wordt opgevolgd door Lodewijk van der Grinten. Jeu Claes is elf jaar directeur van de grootste branchevereniging voor de horeca.

Meer berichen over de bierboetes

Reageer op dit artikel