nieuws

Bierkenner Jan Bos (65) overleden

Café

Jan Bos, van Locus Publicus op Locatie, is afgelopen zondag op 65-jarige leeftijd overleden. Bos is een bekende naam in de wereld van het Nederlandse speciaalbier.

Bierkenner Jan Bos (65) overleden

Na de verkoop van zijn biercafé Locus Publicus in Delft ging hij zich met echtgenote Adrie richten op bierproeverijen op locatie. Hiermee was hij onder andere vaak op horecavakbeurzen te vinden. ‘Voor de totale bierwereld is dit een groot verlies’, reageert Hans Glandorf, voorzitter van de Alliantie van Biertapperijen (ABT).

Trainingen
Glandorf: ‘Door zijn proeverijen in het hele land heeft hij veel mensen in contact gebracht met speciaalbier. Ook verzorgde hij bij de collega’s trainingen voor het personeel. Hij heeft zo veel bijgedragen aan de erkenning van en de productkennis over het speciaalbier.’

Woordvoerder
Bos was met zijn café één van de eerste leden van deze club van biercafés. Jarenlang was hij tevens woordvoerder van de ABT. De laatste jaren was hij verantwoordelijk voor de realisatie van de jaargids van de Alliantie. Jan Bos was al enige tijd ziek en wordt komende vrijdag 2 maart begraven.

Reageer op dit artikel