nieuws

Biertapwedstrijden herleven

Café

Maandag 14 mei wordt er in Woerden weer getapt in wedstrijdverband tijdens de Biertapwedstrijden Midden Nederland. Het is de grootste regionale biertapwedstrijd sinds de Nationale Biertapwedstrijden verdwenen.

Biertapwedstrijden herleven

Tachtig tappers. Misschien wel honderd. Antonio van den Hengel hoopt op een flink aantal deelnemers bij de Biertapwedstrijden van Midden Nederland die plaatsvinden in Zalencentrum Het Arsenaal in Woerden.

De eigenaar van Eetcafé Centraal in Soest zette de wedstrijd samen met een viertap collega’s op poten en hoopt zo de traditie van de Nationale Biertapwedstrijden weer nieuw leven in te blazen. Deze bij de horeca populaire landelijke tapwedstrijd verdwenen twee jaar geleden. Dit tot verdriet van veel horecaondernemers.

Ook Van den Hengel was altijd een trouw deelnemer. Tijdens de laatste landelijke biertapfinale in Sittard werd hij nog zesde. Al noemt hij de organisatie van de wedstrijd ‘huilen met de pet op.’

De oude traditie wordt nu deels weer in ere hersteld in Woerden. Met in de jury bekende namen als Jan Holterman, Bertus Vermeulen, Marten Lindhout en Jan de Rooy. Ook Misset Horeca medewerker Dick Wildeman zal aanwezig zijn.

‘We hopen op een gezellige avond. En dat er iets aan het rollen wordt gebracht. Ik denk dat er in de horeca behoefte is aan biertapwedstrijden in de oude opzet’, aldus Van den Hengel. Behalve aan de individuele wedstrijd kan er ook getapt worden in teamverband.

Wie mee wil doen kan zich aanmelden via: biertapwedstrijd@eetcafecentraal.nl. Meer informatie is te vinden op: www.walzicht.nl/biertapwedstrijd

Reageer op dit artikel