nieuws

Blindproeffinale ABT in Amsterdam

Café

De jaarlijkse finale van de Blindproefwedstrijd van de Alliantie van Biertapperijen (ABT) op 31 augustus wordt dit jaar niet gehouden in een brouwerij. Vanwege de bereikbaarheid is gekozen voor een horecazaak in Amsterdam.

Blindproeffinale ABT in Amsterdam

Grand Café Heffer is op 31 augustus plaats van handeling van de finale van de achtste ABT Blindproefwedstrijd. Bij de finale worden de beste proevers van de deelnemende bedrijven van de ABT afgevaardigd.

De finalisten krijgen acht bieren voorgeschoteld uit acht categorieën speciaalbier. Per categorie worden zes bieren genoemd waaruit de finalisten een keus dienen te maken. De organisatie verwacht een zware finale.

De winnaar mag zich Nederland kampioen bierproeven 2008 noemen. Daarnaast mag de winnaar samen met de brouwer van Lindeboom een bier ontwikkelen, dat in 2009 ABT Bier van de Maand wordt.

De Alliantie van Biertapperijen is een samenwerkingsverband van 43 cafés uit heel Nederland, die zich hebben toegelegd op speciaalbier.

Reageer op dit artikel