nieuws

Boetes voor overtreding rookverbod verdubbeld

Café

De boetes voor overtreding van het rookverbod zijn vanaf vandaag verdubbeld en kan oplopen tot 4.500 euro. Dat meldt de nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit (nVWA) in een persbericht.

Boetes voor overtreding rookverbod verdubbeld

De huidige boete van 300 wordt 600 euro. Bij herhaalde overtredingen wordt de boete verder verdubbeld tot een maximum van 4.500 euro. Ook voor ondernemers die voor 30 augustus een boete kregen en daarna opnieuw de fout ingaan, worden vanaf deze datum de nieuwe bedragen toegepast. De maatregel werd 5 juli in het Staatsblad gepubliceerd is nu, acht weken na dato, van kracht.

Overigens is in diezelfde nieuwe Algemene Maatregel van Bestuur (AMvB) ook het besluit opgenomen een uitzondering te maken voor kleine cafés zonder personeel. Daar mag, onder voorwaarden, worden gerookt. Horecagelegenheden dienen voortaan met een aankondiging bij de ingang aan te geven of er wel of niet gerookt mag worden.

Overigens wordt in cafetaria’s het rookverbod goed nageleefd. De nVWA meldde begin dit jaar dat 99 procent zich aan het verbod houdt.

Reageer op dit artikel