nieuws

Bokbierfestival kiest ook beste bokbier

Café

Het Bokbierfestival dat afgelopen weekend in Amsterdam werd gehouden, heeft zijn eigen Beste Bockbier van Nederland gekozen. Winnaar is Amstel bokbier. Brand won goud in de categorie dubbelbock. Brouwerij Mommeriete uit Gramsbergen won in de categorie speciaal bock.

Bokbierfestival kiest ook beste bokbier

Ook vorig jaar was Amstel Bok de grote winnaar van het bokbierfestival. Het biergilde De Dubbele Arend uit Purmerend en het Geheim Genootschap Arendsnest uit Amsterdam verkozen eerder dit seizoen Texels Bockbier tot het lekkerste Bockbier van Nederland.

Tijdens het Pint Bokbierfestival zijn in totaal 72 bockbieren gekeurd – waarvan 62 uit Nederland – door 23 juryleden waaronder een Duitse biersommelier.

Het Pint Bokbierfestival is het grootste van Nederland en trekt jaarlijks tienduizend bezoekers.

De prijswinnaars van 2009

Bock (48 deelnemers)

1 Amstel

2 Budels

3 Grunn

Dubbelbock (12 deelnemers)

1 Brand

2 Weihenstephan Korbinian (D)

3 Lepelaer

Speciaal Bock (14 deelnemers)

1 Mommeriete

2 Weihenstephan Vitus (D)

3 Keesman (D)

Reactie Pint

Pint vindt de verkiezing om Het Lekkerste Bokbier van Nederland op geen enkele wijze te vergelijken met het PINT Beste Bockbier Competitie. Pint laat in een reactie weten: ‘De Lekkerste Bokbier-verkiezing is een subjectieve verkiezing hoofdzakelijk uitgevoerd door ongetrainde proevers, zonder uitgebreide technische type categorie beschrijvingen waarbij simpelweg 0-10 punten wordt toegekend aan hun favoriete bokbier. Als alle punten zijn opgeteld rolt een ‘Lekkerste Bokbier’ eruit.

De Pint-Beste Bockbier Competitie is een objectieve competitie uitgevoerd door keurmeesters en professionele brouwers, met uitgebreide technische type categorieën beschrijvingen waarbij een rapport word samengesteld om de desbetreffende brouwerij duidelijk feedback te geven over de technische en organoleptische kwaliteit van hun bockbier. De werkwijze en terminologie is conform alle internationale erkende competities (World Beer Cup, European Beer Star enz.).

Reageer op dit artikel