nieuws

Brit wint WK Barista

Café

Gwilym Davies uit Groot-Brittannië is de beste barista van de wereld. De Brit won het WK Barista en versloeg zijn opponenten uit Canada en de VS met minimaal verschil. Nederlander Sander Schat plaatste zich niet voor de finale.

Brit wint WK Barista

Davies was de beste in een zinderende finale, meldt Koffiegek.nl. De Brit behaalde 623 punten. Net iets meer dan Sammy Piccolo (Canada, 619,5 punten) en Michael Phillips (VS, 618,5 punten).

Vierde werd Colin Harmon uit Ierland, gevolgd door Lee Jong Hoon uit Zuid-Korea (5e) en de Hongaar Attila Minar (6e).

Sander Schat plaatste zich afgelopen weekend niet voor de finale. Zijn optreden in Atlanta was niet goed genoeg voor een plaats bij de eerste zes. Vorig jaar legde Nederland, met Liesbeth Sleijster aan het vertrek, beslag op de derde plaats.

Reageer op dit artikel