nieuws

Britse hooligans bij Brabantse carnaval

Café

De vrees dat carnavalsvierders in Eindhoven in aanraking komen met Britse voetbalhooligans blijft bestaan. Dit is het gevolg van een uitspraak van de Europese voetbalbond UEFA. Die wil het Champions Leagueduel tussen PSV en Arsenal niet verplaatsen.

Britse hooligans bij Brabantse carnaval

De gemeente Eindhoven diende een verzoek in bij de UEFA om de wedstrijd van dinsdag 20 februari te verplaatsen. Eindhoven is bang voor rellen wanneer Britse voetbalsupporters zich mengen in het carnavalsgedruis in de Eindhovense horeca.

Zorgvuldig voorbereiden
Eindhoven laat zich door de afwijzing van het verzoek niet uit het veld slaan. Burgemeester Alexander Sakkers, die de uitspraak van de UEFA meldde in zijn nieuwjaarstoespraak, zegt positief uit te kijken naar het carnaval én het voetbalfeest. ‘U mag ervan uitgaan dat we dit zorgvuldig voorbereiden’, aldus Sakkers op DeTelegraaf.nl.

Zie ook:
Rijverbod PSV’er na horecabezoek (april 2006)

Reageer op dit artikel