nieuws

Buitenlandse plannen cafétycoon Won Yip

Café

De Amsterdamse cafétycoon Won Yip heeft plannen om in het buitenland aan de slag te gaan. Yip, die negen cafés runt rondom de Dam, wil in België en in de Verenigde Staten horecabedrijven starten.

Buitenlandse plannen cafétycoon Won Yip

Dat laat hij weten in Quote. Zo heeft de 39-jarige Yip in Antwerpen een statig pand gehuurd waarin hij een horecazaak wil starten. In de VS heeft hij meer en grotere plannen.

‘Ik ben in Miami bezig met een hotel, en ik wil Amsterdam naar Las Vegas brengen. Ik denk dan aan een tent met de sfeer van de Wallen. Amsterdam is toch rock-‘n-roll’, aldus Yip in Quote.

Yip stelt dat naast financiële armslag het heel belangrijk is om over een goed netwerk te beschikken, om te slagen in Las Vegas. Hij steekt veel geld in het opbouwen van een netwerk. ‘Laatst vroeg mijn accountant me naar een bonnetje van de hippe nachtclub Pure in Vegas. Die bedroeg inderdaad vijftienduizend euro.’

Een paar jaar geleden was Yip samen met vastgoedbelegger Ronald Egger en autodealer Sjaak van Vliet in de race om het American Hotel te kopen. Yip trok zich op het laatste moment terug uit de biedingstrijd omdat hij het risico te groot achtte.

Won Yip groeide op in Zeeland, waar zijn ouders een paar Chinese restaurants runden. Op zijn negentiende kocht hij zijn eerste kroeg, Pubbles in Goes. Een jaar later vertrok hij naar Amsterdam waar hij inmiddels negen cafés bezit. Verder bezat Yip een tijdje een restaurant in het Hongaarse Boedapest.

Reageer op dit artikel