nieuws

Burgemeester verbiedt dancefeest Nijmegen

Café

Burgemeester Thom de Graaff van Nijmegen heeft het dancefeest City Dance verboden. Dat zou komende zaterdag in het Goffertpark worden gehouden. De Graaff vreest verstoring van de openbare orde. Volgens de organisator van het feest gaat zijn bedrijf nu failliet.

Burgemeester verbiedt dancefeest Nijmegen

De gemeente Nijmegen heeft dat dinsdagmiddag besloten na ampel overleg. Officiële reden is ‘vrees voor verstoring van de openbare orde’. Op grond daarvan is geweigerd de vergunning voor het gratis dancefestijn te verstrekken, zo meldt dagblad Gelderlander.

De Graaff besloot tot het verbod mede naar aanleiding van de vechtpartijen die plaatsvonden tijdens Reloaded, het housefeest dat afgelopen zaterdag in het Goffertpark werd gehouden. Ondanks dat de politie daar haast niet in actie kwam is De Graaff bang dat de vechtersbazen tijdens City Dance elkaar weer zouden treffen.

City Dance mocht in Nijmegen op 30 augustus ook al niet doorgaan, omdat de politie toen niet voldoende manschappen op de been kon brengen. Bovendien werd de City Dance op zondag 27 september in Rotterdam gecanceld vanwege de rellen in Hoek van Holland. Daarbij viel toen een dode. Volgens organisator Peter Snijders gaat zijn bedrijf failliet door de afgelasting(en).

‘Onrust tijdens dancefestival Nijmegen’

Reageer op dit artikel