nieuws

Cafébaas stelde losgeld ontvoering Heineken veilig

Café

De vermoorde cafébaas Thomas van der Bijl van café De Hallen in Amsterdam heeft een rol gespeeld in de nasleep van de ontvoering van Freddy Heineken. Van der Bijl heeft een deel van het losgeld opgegraven en veiliggesteld voor Heinekens ontvoerders Willem Holleeder en Cor van Hout.

Cafébaas stelde losgeld ontvoering Heineken veilig

Dat valt te lezen op de voorpagina van De Volkskrant. Holleeder en Van Hout hebben na de ontvoering van Heineken en diens chauffeur Ab Doderer in 1983 een deel van het losgeld begraven in Parijs. Van der Bijl heeft het geld later opgegraven. Het grootste deel van het losgeld werd kort na de ontvoering teruggevonden in het Zeister bos.

Van der Bijl meldt zijn rol in een tientallen pagina’s tellende verklaring. De verklaring is maandag toegevoegd aan het strafdossier van Willem Holleeder. Van der Bijl sprak vanaf januari 2005 uitgebreid met de politie. Drie maanden geleden werd hij op klaarlichte dag geliquideerd in zijn café. Inmiddels heeft de politie een verdachte opgepakt.

Reageer op dit artikel