nieuws

Chiel Jongejan geeft café weg

Café

De Rotterdamse horecaondernemer Chiel Jongejan zoekt nieuw horecatalent. Jongejan begint hiervoor niet een gewone sollicitatieprocedure maar schrijft een wedstrijd uit waarvan de hoofdprijs bestaat uit een eigen kroeg.

Chiel Jongejan geeft café weg

‘Mensen die van aanpakken weten, mensen met goede ideeën, maar zonder de financiële middelen, die dagen we uit,’ zegt Jongejan in een persbericht over deze stunt.

Sfeerhoreca

Kandidaten die mee willen dingen naar de hoofdprijs moeten als tegenprestatie tien feesten organiseren. Acht in bestaande bedrijven van Chiel Jongejan en twee in de te winnen kroeg. Jongejan bezit in Rotterdam met zijn bedrijf Sfeerhoreca onder andere Vief en Vuig, Saint Tropez, Get Back, Cafe Fout en de Apres Skihut.

De deelnemers of deelnemende teams moeten in tien weken tijd tien feesten organiseren. Deze vinden plaats op zondag of maandag. Het team of de deelnemer die de meest winst behaald en het beste concept heeft voor de nieuwe locatie, wint.

De locatie van het te winnen café wordt bepaald aan de hand van de ideeën die binnenkomen. Voor de kandidaten die zich aanmelden komt een speciale selectieavond waarop ook de exacte spelregels bekend worden gemaakt.

Tien deelnemers gaan door naar de eindronde en gaan daadwerkelijk feesten organiseren. Als zich niet genoeg geschikte deelnemers aanmelden kan het zijn dat de wedstrijd niet doorgaat, aldus Sfeerhoreca

Reageer op dit artikel