nieuws

Chris Oosterveen is beste theesommelier

Café

Chris Oosterveen is nieuwe Nederlandse theesommelier. Hij werd hiertoe verkozen op het evenement Venuez 2011 in de Cruise Terminal in Rotterdam. Hij schaart zich hiermee in het rijtje van Robert Schinkel en Kasia Vermaire, de vorige winnaars van de competitie.

Chris Oosterveen is beste theesommelier

Het zilver ging naar Kevin Kroon, head bartender bij Landgoed Duin en Kruidberg in Santpoort. Brons was er voor Kristian Jagerman, hij is bartender bij Zola op Strand Zuid in Amsterdam. Jagerman werd vorig jaar ook derde. Hij durfde het aan om thee met haring te presenteren. ‘Een gewaagde, maar geslaagde combinatie’, aldus je jury. Ook winnaar Oosterveen was geen debutant, hij werd vorig jaar al tweede.

De overige twee deelnemers waren Eric Miete van Koppert Cress en de jongste deelnemer was de zeventien jarige Benjamin van Roekel. Hij volgt de opleiding Hotelmanagement Tio in Amsterdam. De wedstrijd is een initiatief van Merrill Fernando, grondlegger van het familiebedrijf Dilmah Thee. Doel van de competitie is innovatie brengen in de bereiding en presentatie van thee.

Beachclub People

Chris Oosterveen, in het dagelijks leven bedrijfsleider van Beachclub People in Kijkduin, mag als winnaar van de theecompetitie naar Sri Lanka om daar nog meer te leren van en over thee. ‘Gaaf he! Oosterveen presenteerde de jury een Sencha Green Thee en een zwarte Udawatta thee; volgens Oosterveen een zachte, soepele thee van singel origin. Als thee-spijs combinatie presenteerde hij thee met pate met veenbessen. ‘De pate smaakt veel romiger door de warmte van de thee, en de veenbessen worden fruitiger.

Jury

De jury bestond deze derde keer uit Jolanda Stoffels van de Nederlandse branchevereniging voor koffie en thee, Janneke Heitlager van Madal Bal, importeur van Dilmah thee, Oebele Kempenaar, gecertificeerd theesommelier en Jacques Hermus, culinair journalist van het Dagblad van het Noorden. De jury lette op creativiteit, inventiviteit, presentatie, techniek en timing. De presentatie van de wedstrijd was in handen van Robert Schinkel, de eerste Nederlandse theesommelier.

Reageer op dit artikel