nieuws

Club wil programmering weer zelf doen

Café

Discotheek Zalinaz in Etten-Leur wil voortaan niet alleen maar dancefeesten, maar ook popconcerten gaan organiseren. Dat zegt eigenaar John Pertijs. Samen met programmeur Rob Janssen, in Zalinaz beter bekend als dj Rob, wil hij acts naar Etten-Leur halen als Bløf, Golden Earring en De Dijk.

Club wil programmering weer zelf doen

Meer dan voorheen neemt de club de programmering daarbij in eigen handen. Pertijs in dagblad BN/De Stem: ‘We werkten veel met externe partijen, die bij ons feesten organiseerden. Daardoor klopte de programmering niet altijd. Het was soms te veel van hetzelfde.’

Met de stap naar een mix van dance en pop hoopt Pertijs niet alleen een breder, maar vooral ook meer publiek te trekken. Het zijn namelijk moeilijke tijden voor clubhouders, stelt hij. ‘Vroeger had je vijf festivals of openluchtfeesten per zomer, nu zijn het er vijf per weekend. Er is moeilijk tegenop te concurreren, want ze hoeven aan veel minder eisen wat betreft geluidsoverlast en veiligheid te voldoen.’

Doordeweeks, als de discotheek meestal leeg staat, willen Pertijs en Janssen ruimte maken voor optredens van beginnende bandjes. ‘De gemeente zou de zaal kunnen huren om jonge mensen hier de ruimte te geven’, aldus Pertijs. Het seizoen van Zalinaz opent zaterdag om 22.00 uur met onder andere een optreden van dj Chuckie.

Reageer op dit artikel