nieuws

College gevallen na uitlatingen cafébrand

Café

Het college van burgemeester en wethouders in Edam-Volendam is dit weekeinde gevallen. Dit als gevolg van uitlatingen van wethouder Jaap Bond over de cafébrand van 2001. Bond stelde het CDA verantwoordelijk voor de slachtoffers van de brand.

College gevallen na uitlatingen cafébrand

Fractievoorzitter Johan Koning van Volendam 80 stelde zondagavond dat zijn partij op zoek moet naar nieuwe coalitiegenoten.

De politieke crisis ontstond nadat de lokale partij Recht door Zee vrijdag het vertrouwen opzegde in coalitiegenoot PvdA. De PvdA steunde afgelopen dinsdag tijdens een raadsvergadering een motie van wantrouwen tegen wethouder Jaap Bond van Recht door Zee. Die had op een internetforum gesteld dat het CDA verantwoordelijk was voor de dood van de veertien kinderen die omkwamen bij de Nieuwjaarsbrand in 2001.

Zie ook

Reageer op dit artikel