nieuws

Compensatiefonds strandtenten Scheveningen

Café

Strandtenthouders in Scheveningen die te maken krijgen met een verplichte verplaatsing als gevolg van grootscheepse werkzaamheden aan de boulevard, komen in aanmerking voor een compensatie.

Compensatiefonds strandtenten Scheveningen

Voor het grote, drie jaar durende bouwproject wordt een zogeheten nadeel-compensatieregeling ingezet. Dit houdt in dat aantoonbare omzetdaling als gevolg van de verbouwing van de boulevard deels of geheel gecompenseerd wordt.

Projectmanager Ed Vols laat in Misset Horeca Live weten dat er een nadeel-compensatieregeling wordt ingezet voor ondernemers. Heino Walbroek, die de woordvoering van de strandtentexploitanten op zich neemt, laat weten tevreden te zijn met een dergelijke regeling.

Walbroek: ‘Het is best heftig om je voor drie jaar te committeren aan dit project. We willen graag meewerken, maar het moet niet te veel geld kosten. Maar als je mooi wilt zijn, moet je pijn lijden. Als ondernemers hebben we veel vertrouwen in het projectbureau. Bij aangetoonde omzetderving geeft een fonds zekerheid voor compensatie’.

De boulevard in Scheveningen wordt de komende drie jaar ingrijpend veranderd. De kuststrook moet aantrekkelijker worden en voor versteviging tegen de kust zorgen. Voor de strandtenten bestaat de mogelijkheid dat door de bouwwerkzaamheden hun bedrijf meerdere keren kan worden verplaatst.

Reageer op dit artikel