nieuws

Cox & Co wordt toiletexploitant

Café

Cox & Co heeft grote plannen in het overdekte winkelcentrum Roercenter in standplaats Roermond. Het horecabedrijf opent er een indoor Adventure Golf en gaat de toiletten exploiteren onder de vlag van het Duitse Sanifair.

Cox & Co wordt toiletexploitant

In januari werd Cox & Co eigenaar van brasserie Het Pakhuis in het Roercenter in Roermond. Na een korte verbouwing en een aanpassing van het concept, heropende de eetgelegenheid. Op de eerste etage van het pand opent nu een Adventure Golf met vijftien gethematiseerde (midgetgolf)banen.

Cox & Co gaat ook de toiletten in het overdekte winkelcentrum exploiteren. Daarvoor heeft directeur Wim Cox een franchisecontract afgesloten met Sanifair, de Duitse onderneming die in eigen land in veel zogeheten Raststätten langs de snelweg verantwoordelijk is voor het beheer van de toiletten. Cox & Co is volgens marketingmanager Christel Ruijgrok de eerste partij in Nederland die dit gaat doen onder de vlag van Sanifair.

Gasten betalen vijftig cent om gebruik te kunnen maken van het toilet. Daarvoor krijgen ze een coupon ter waarde van datzelfde bedrag, die kan worden ingeleverd bij een van de units van Cox & Co, die daar de enige horeca-exploitant is.

‘In Duitsland komt de waarde van de coupon ten goede aan Sanifair en is alleen de meerverkoop voor de horeca’, aldus de directeur, die verwacht jaarlijks zo’n 100.000 toiletbezoekers te mogen verwelkomen. ‘Wij hebben bedongen dat ook die 50 cent voor ons is.’

Reageer op dit artikel