nieuws

Den Bosch verdringt Den Haag uit terrasprijzen top-3

Café

Den Bosch heeft Den Haag verdrongen uit de top-3 van duurste terrassteden. Amsterdam is nog steeds de ongeslagen nummer 1 als het gaat om de prijs van terrasconsumpties, als is een rondje in de hoofdstad net zo duur als vorig jaar. De opmars van Den Bosch is te danken aan een prijsstijging van 7,4 procent.

Den Bosch verdringt Den Haag uit terrasprijzen top-3

Hoewel de prijzen in Amsterdam niet stegen, noteerden de onderzoekers een plus van 3,6 procent in de gemiddelde prijzen. Een rondje (twee fluitjes, twee rosé, 2 frisjes en 2 koffie) kost in Amsterdam – net als vorig jaar – 21,15 euro.

In Den Bosch betaal je 20,40 voor dezelfde consumpties en in Rotterdam ben je hiervoor 20,25 euro kwijt. Den Haag is dit jaar twee plaatsen gezakt en staat op positie vier. Bovengenoemd rondje kost er 20, 23 euro. Het is de eerste keer in de onderzoeksperiode van acht jaar dat de top-3 gewijzigd is.

Nijmegen goedkoopste terrasstad

Nijmegen is net als vorig jaar de goedkoopste terrasstad. Het onderzochte rondje kost hier slechts 18,20 euro en dat is toch 2,95 euro minder dan in Amsterdam. En voor dit bedrag kun je in Nijmegen een roseetje (2,90 euro) extra nuttigen.

Over de afgelopen vijf jaar zijn de terrasprijzen in de steden gemiddeld met 15 procent toegenomen. De prijzen voor bijvoorbeeld de inkoop van koffie stegen echter met 19 procent, fustbier werd 23 procent duurder om in te kopen. Horecaondernemers rekenen de forse stijging van inkoopprijzen dus niet volledig door aan de gast.

Deze cijfers zijn afkomstig van het jaarlijkse terrasonderzoek van Van Spronsen & Partners uit Warmond. Dit bureau bezocht de terrassen in de 21 grootste steden van Nederland en bestelde overal hetzelfde rondje.

Foto: VVV Den Bosch

Reageer op dit artikel