nieuws

Digitale krabbels Vroeg-op-stap ongeldig

Café

De Vroeg-op-stap-moeders uit Siegerswoude zitten met de handen in het haar. In een paar weken tijd verzamelden Myriam Loonen en Hannie Gorter ruim 14.000 digitale handtekeningen voor hun initiatief om de uitgaanstijden te vervroegen. Maar nu blijken de digitale steunbetuigingen ongeldig en dreigt een burgerinitiatief bij de provincie in het water te vallen.

Digitale krabbels Vroeg-op-stap ongeldig

De juristen van de provincie kunnen digitale krabbels niet accepteren. Ze vinden dat ze te gemakkelijk zijn te vervalsen, schrijft de Leeuwarder Courant. De enige kans voor de vrouwen om alsnog een burgerinitiatief in te dienen is door voor 9 mei als de wiedeweerga 1500 papieren handtekeningen te verzamelen.

Op de site www.vroegopstap.nl roepen de vrouwen mensen op om via de mail contact met hen te zoeken om nog eens een handtekening in te leveren maar dan op papier en via de post. De domper heeft volgens Gorter geen gevolgen voor de landelijke actie. De handtekeningen zijn niet meer nodig voor een landelijk burgerinitiatief. ‘In Den Haag staat het al op de agenda.’

Reageer op dit artikel