nieuws

Discussie over afroomknop kassa’s laait op

Café

Naar aanleiding van recente aanhoudingen is er weer het een en ander te doen over kassasystemen in de horeca waarmee omzet terug wordt gedraaid middels een afroomknop. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) zegt het begrip afroomknop niet te kennen.

Discussie over afroomknop kassa’s laait op

De Telegraaf bericht vanochtend over ‘slimme kassa’s in de horeca’ op basis van het uit de school klappen van medewerkers van kassaleveranciers. Aanleiding is de inval bij diverse cafés, coffeeshops en een sauna door de fiscale opsporingsdienst FIOD.

Het manipuleren van kassa’s is in de horeca eerder regel dan uitzondering, volgens medewerkers in de kassabranche. Volgens een voormalige medewerker van De Haan kassasystemen in Almere zijn er bijna geen cafés te vinden die hum omzet niet terugdraaien.

KHN laat in de ochtendkrant weten niet op de hoogte te zijn van het begrip afroomknop op horecakassa’s. ‘Als deze methode gebruikt wordt, is dat een slechte zaak’, aldus woordvoerder Joris Prinssen van KHN in De Telegraaf.

De discussie over het mogelijk bestaan van een afroomknop op horecakassa’s is niet nieuw. Al jaren gaan geruchten over het bestaan van een dergelijke knop om omzet in het betaalsysteem terug te draaien. Met de huidige berichtgeving lijkt de discussie weer op te laaien.

Reageer op dit artikel