nieuws

‘Douwe Egberts schrapt banen

Café

Douwe Egberts (DE) schrapt 165 arbeidsplaatsen in Nederland. Voor ongeveer honderd medewerkers zal de reorganisatie tot gedwongen ontslag leiden, zo maakte vakbond CNV Voeding bekend. De koffiebrander was niet direct bereikbaar.

‘Douwe Egberts schrapt banen

‘Opnieuw stelt een internationaal opererende onderneming als Sara Lee de aandeelhouders tevreden ten koste van de werkgelegenheid’, aldus CNV-bestuurder Peter Böeseken. Douwe Egberts is onderdeel van het Amerikaanse levensmiddelenconcern Sara Lee. In Nederland telt het concern 2700 mensen.

CNV vreest bovendien dat er meer banen op de tocht staan. Volgens de vakbond staat het onderdeel Household & Body Care in de etalage. De Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal meldde onlangs dat de divisie huishoudelijke en verzorgingsartikelen niet meer past binnen de strategie van het concern.

Reageer op dit artikel