nieuws

Drama op popfestival door noodweer

Café

Het aantal doden door het noodweer dat donderdag over het muziekfestival Pukkelpop in België trok, is opgelopen tot vijf. Dat heeft burgemeester Hilde Claes van Hasselt in Belgisch Limburg vrijdag laten weten aan de Vlaamse publieke radiozender VRT.

Drama op popfestival door noodweer

Eerder maakten de autoriteiten nog melding van drie doden. Twee mensen kwamen om op de camping bij Pukkelpop, één bezoeker stierf op de festivalweide, aldus de VRT. Twee anderen bezweken in de nacht van donderdag op vrijdag aan hun verwondingen. Negen festivalgangers zijn zwaargewond geraakt.

Het stormdrama op het Belgische muziekfestival Pukkelpop heeft diepe indruk gemaakt op de organisatie van het muziek- en cultuurfestival Lowlands in Biddinghuizen. Dat liet een woordvoerder van de organisatie vrijdag weten.

In alle tenten op het festivalterrein staat degene die het programma vrijdag opent, kort stil bij de gebeurtenissen. Ook heeft de organisatie op de voorpagina van de festivalkrant van vrijdag aandacht besteed aan het drama op Pukkelpop, waarbij vijf festivalgangers omkwamen en tientallen gewond raakten.

De organisatie probeert momenteel contact te krijgen met bands die zowel op Pukkelpop als op Lowlands optreden, om te kijken of ze nog naar Biddinghuizen willen komen. In totaal spelen tientallen bands op beide festivals, maar Lowlands gaat er niet vanuit dat die allemaal afzeggen.

Het gaat vooral om de bands die donderdag op de dag van het noodweer op het programma stonden. Lowlands heeft nog geen afzeggingen binnen.

Reageer op dit artikel