nieuws

Duits Extrablatt wil naar Nederland

Café

De populaire Duitse grand caféformule Extrablatt wil naar Nederland. De keten denkt aan een zaak in Enschede. Volgens bedrijfsleider van Extrablatt in Gronau heeft het bedrijf al een pand op het oog, al wordt opgemerkt dat ‘Nederland wel heel moeilijk doet om de bestemming van het pand te veranderen in horeca’.

Duits Extrablatt wil naar Nederland

Delegaties van de snelgroeiende horecaketen hebben volgens de regionale krant Tubantia de afgelopen maanden Enschede grondig verkend. Extrablatt zou interesse hebben in een pand aan de Oude Markt of in een pand in de binnenstad waar tot voor kort Halfords was gevestigd. ‘Maar daar doen ze in Nederland dan weer heel moeilijk over om de bestemming te veranderen in horeca’, aldus bedrijfsleider Suci van de Extrablatt-vestiging in Gronau.

Extrablatt wil snel expanderen naar Nederland. Dit omdat de zaken in Münster en Gronau veel Nederlanders trekken. De keten staat bekend om een groot aanbod van dranken en etenswaar, van pizza’s tot puntzakken patat, tegen scherpe prijzen.

Reageer op dit artikel