nieuws

Escape pakt Hospitality & Style Award

Café

De Escape is de grote winnaar van de Hospitality & Style Award 2007. De ondernemende broers Dick en Ton Poppes werden maandagavond bekroond voor hun Escape-venue. Daarnaast vielen nog zes bijzondere horecabedrijven in de prijzen.

Escape pakt Hospitality & Style Award

Naast de overall prijs kregen Dick en Ton Poppes ook een award in de categorie ‘Best use of technology’. De technologie in de Escape Lounge speelt in op de laatste behoeften van hun doelgroep, meldt het juryrapport.

De prijs voor het beste hotelconcept ging naar Qbic Hotel van Paul Rinkens. Het Rotterdamse Las Palmas van Herman den Blijker sleepte de prijs voor beste restaurantconcept in de wacht. Tijdens de uitreiking werd gemeld dat de prijs niet was voor de culinaire prestaties. Enkele uren voor de award-uitreiking meldde MissetHoreca.nl dat chef-kok Erik van Dam is vertrokken bij Las Palmas.

Westen

Het Vlaams Arsenaal in Nijmegen ging aan de haal met de award voor het beste hospitalityconcept. Winnaar Wil van Dekken was blij maar ook kritisch. In zijn toelichting verbaasde hij zich erover dat er slechts één awardwinnaar van buiten de Randstad was. ‘Ik hoor alleen maar westen, westen, westen. Jury bedankt’.

Tot beste bar werd Diga in Amsterdam gekozen. De award voor het beste interieurdesign ging naar Den Haag, naar ‘venue’ Puck van Diederick van Lieshout. Twenty Third van Hotel Okura tenslotte werd uitgeroepen tot de beste cocktailbar van ons land.

Venuez

De Hospitality & Style Awards werden maandagavond 8 oktober uitgereikt tijdens een speciale avond met ruim vijfhonderd gasten. Tijdens de derde editie van de awarduitreiking werd tevens het nieuwe magazine Venuez gelanceerd. Dit blad is de vervanger van Theme:nl.

Bekijk hieronder de foto’s van deze avond:

Zie ook

De Juryrapporten

The Hospitality & Style Award 2007: De gebroeders Poppes Amsterdam

Juryoordeel

Deze professionals werken voortdurend aan het aanscherpen van het concept van hun horeca-imperium aan het Rembrandtplein. Met de Escape-venue zetten ze al meer dan twintig jaar een unieke performance neer met een sterke, onderscheidende visie op het gebied van gastvrijheid en stijl voor een brede doelgroep.

Ondernemers Dick en Ton Poppes

Venues Escape, Escape Caffé, Escape Lounge, Escape Studio, Escape deLuxe en De Kroon

Sponsored by Heineken en Moët & Chandon Champagne

Best Bar 2007 : DIGA Amsterdam

Jury oordeel

Diga wordt geleid door zeer enthousiaste, jonge ondernemers die hun passie voor de horeca hebben vertaald in een uitstekende, eigentijdse Venue. Zij durven een risico te nemen door buiten de gebaande paden te treden, en leggen daarbij tevens de nadruk op kwaliteit en keuze voor hun gasten. De bar beschikt over een uitgebreid assortiment wijnen, spirits, bier en goede koffie. De cocktailkaart met 180 cocktails is meer dan compleet. De presentatie van de producten en de huisstijl is zeer verzorgd.

Ondernemers : Johan Kersten en Pepijn Algra

Ontwerp : Eigen ontwerp

Sponsored by Heineken

Best Hospitality Concept 2007: Het Vlaams Arsenaal Nijmegen

Jury oordeel

Deze veelzijdige horecaformule biedt kwalitatieve producten in een zeer aantrekkelijke omgeving. Het Vlaams Arsenaal beschikt over een helder concept waarin het traditionele Belgische café op creatieve wijze is vertaald naar een moderne variant. Het interieur is duurzaam gebouwd met exclusieve materialen. De realisatie van dit grootscheepse, innovatieve project in Nijmegen getuigt van lef, pioniersvisie en eigentijds ondernemerschap.

Ondernemers Wil van Dekken, Hans van Delft en Gerard Dols

Ontwerp Architect Marco de Vries

Sponsored by Moët Hennessy Nederland

Best Hotel Concept 2007: Qbic Hotel Amsterdam – Landelijk

Jury oordeel

Met Qbic Hotels is een compleet nieuwe hotelstandaard neergezet. Dit innovatieve hotelconcept levert het bewijs dat design voor elke doelgroep toegankelijk is. De sublieme wijze waarop selfservice in het concept is geïntegreerd, geeft de eigengereide reiziger alle tools in handen. Het initiatief om anders te denken is bewonderenswaardig.

Ondernemers Paul Rinkens, Rino Soeters en Marcel Voermans

Ontwerp Designer Feran Thomassen van Feran Hugo

Sponsored by VENUEZ Hospitality & Style Magazine

Best Bartender 2007 :

Van de zes finalisten die streden om deze felbegeerde titel mag Andrew Nicholls zich de winnaar noemen van de Best Bartender Award!

Andrew Nicholls van Sophia Amsterdam

Sponsored by Bols

Best Interior Design 2007: Puck Den Haag

Jury oordeel

Restaurant en wijnbar Puck met geïntegreerd separaat restaurant Pip is spraakmakend. De doelstelling van de ondernemer om een internationaal concept met allure te realiseren is meer dan gelukt. Het originele interieur is on-Nederlands en tot in detail uitgevoerd. Puck is een voorbeeld van grensverleggend interiordesign.

Ondernemer : Diederik van Lieshout

Ontwerp : Designer Mark Pimlott & Architectenbureau Zeinstra & Van Gelderen

Sponsored by Satelliet Meubelen

Best Restaurant Design 2007: Las Palmas Rotterdam

Jury oordeel

Het restaurantconcept van visrestaurant Las Palmas is op uitmuntende wijze vertaald in het interieurconcept. Het restaurantdesign is puur en smaakvol vormgegeven met respect voor de ruimte. De centrale open keuken fungeert als een soort theater in de ruimte. De ziel die Herman den Blijker voor ogen had, zit op de goede plek in de zaak.

Ondernemers Herman den Blijker en David Crouwel

Ontwerp Architect Rokus Dubbeldam en de ondernemers

Sponsored by Gielissen

Best Cocktail Bar 2007 : Twenty Third (Okura Hotel) Amsterdam

Jury oordeel

Cocktailbar Twenty Third biedt naast een geweldig uitzicht over Amsterdam, een uitstekend gastheerschap, goede service en een hoogkwalitatief productaanbod. De kaart biedt een uitgebreide selectie cocktails die door vakmensen wordt bereid. Er is goed nagedacht over de bar, routing en het glaswerk. De tailormade bar is voorzien van alle gemakken. Deze venue zet een nieuwe standaard voor de top in het barsegment.

Ondernemers Marcel van Aelst, general manager, Wouter van Poppel F&B manager en Barmanager Marc Wüst

Ontwerp Architectenbureau Bert Verwey

Sponsored by Havana Club

Best Use of Technology 2007: Escape Lounge Amsterdam

Jury oordeel

De technologie in de Escape Lounge spelen in op de laatste behoeften van hun doelgroep. De jury was onder de indruk van de integratie in het interier, ontworpen door ‘huisontwerper’ Ronald Hooft. De positie van de dj-booth is goed gekozen en het ledplafond biedt een innovatieve oplossing gezien de geringe hoogte van de ruimte. De Escape is een van binnen én van buiten niet te missen venue.

Ondernemers Dick & Ton Poppes

Sponsored by Design Electro Products

Reageer op dit artikel