nieuws

Espressamente binnen jaar failliet

Café

De eerste zaak van koffieconcept Espressamente van Illy is alweer dicht. Binnen een jaar is de vestiging in het centrum van Rotterdam noodgedwongen dicht vanwege een faillissement.

Espressamente binnen jaar failliet

Dat laat eigenaar Ivan van Dijk van Espressamente Zucco Illy weten. Eerder al stapte medestarter Frans Husen uit de zaak. ‘Ik zag het aankomen. We kregen gunstige reacties van bezoekers en de pers, maar er waren eenvoudigweg onvoldoende klanten’.

Groot probleem voor Espressamente waren de grote bouwactiviteiten aan het Stationplein in het centrum van Rotterdam. ‘De ingrepen waren groter dan verwacht en verliepen langzamer van gehoopt’, aldus Husen, die nu weer werkzaam is in de ICT-sector.

Teleurgesteld

Van Dijk zegt dat na de oplevering van de zaak de bouwput voor zijn zaak alsmaar groter werd, dit in tegenstelling tot eerder afgegeven berichten. ‘Het is een chaotisch bouwproject. Ik weet niet eens wie de regie heeft’, aldus Van Dijk, die afziet van verhaal halen bij de gemeente of pandverhuurder.

Ook Illy heeft volgens Van Dijk, die nu weer actief is in de it-sector, niet alles gedaan om de neergang van Espressamente te voorkomen. ‘Ze hebben begin dit jaar toegezegd te helpen. Waar wat ze deden, een advertentie en vlag plaatsen, was een lachtertje. Ze hebben geen financiële hulp geboden. Ikj ben teleurgesteld in Illy.’

Zie ook

Reageer op dit artikel