nieuws

Espressokoffie DE duurzaam

Café

Alle espressokoffie van Douwe Egberts is vanaf 1 mei duurzaam. Het gaat om de koffie die te koop is in supermarkten, maar ook om de kopjes koffie in (bedrijfs)restaurants. Dat maakte het bedrijf vrijdag bekend.

Espressokoffie DE duurzaam

Douwe Egberts koopt de duurzame koffie in via UTZ Certifies, een organisatie die criteria heeft opgesteld voor sociale, milieutechnische en economisch verantwoorde koffieproducten. Andere bekende duurzaamheidskeurmerken zijn Fairtrade en Max Havelaar.

Het gaat om ongeveer 1,25 miljoen kilo koffiebonen voor duurzame espresso. Het moederbedrijf van Douwe Egberts, het Amerikaanse Sara Lee, heeft de doelstelling gesteld om in 2008 in totaal 20 miljoen kilo duurzame koffiebonen te kopen. Het streven van het concern is ‘om binnen afzienbare tijd’ alleen maar duurzame koffie te verkopen.

Nederlanders drinken jaarlijks 5,5 miljard kopjes koffie buitenshuis. Douwe Egberts heeft daarvan een aandeel van 50 procent. Ongeveer 10 tot 15 procent van de omzet van de buitenshuis-koffiemarkt is voor espresso en de markt is groeiende, aldus het bedrijf.

Reageer op dit artikel