nieuws

Esther Maasdam wint NK Latte Art

Café

Esther Maasdam uit Rotterdam heeft zich maandag gekroond tot beste barista van Nederland. Maasdam, werkzaam voor Mobiccino in Den Haag, versloeg op de beurs Beleef Koffie Beleef Thee de concurrentie op het NK Latte Art in de Utrechtse Jaarbeurs.

Esther Maasdam wint NK Latte Art

Esther Maasdam bleek het beste in staat om de jury drie koffiecreaties voor te schotelen en mag Nederland in juni vertegenwoordigen op het WK in Maastricht. Tweede werd Lex Wenneker van de Coffee Company. Derde Margo van Lierop die in juni Sugar Hill in Arnhem start.

De wedstrijd werd gehouden tijdens de tweede editie van de beurs Beleef Koffie Beleef Thee. In de wedstrijdarena waren veel barista’s en koffieliefhebbers aanwezig om de melkkunstenaars aan het werk te zien.

‘De horeca is op zoek naar kennis en neemt de moeite om masterclasses en wedstrijden te bezoeken’, constateert koffiekenner en wedstrijdpresentator Jeroen Veldkamp. ‘Na de crisis maken ondernemers een frisse start, ook met koffie’.

Tijdens de wedstrijd viel het Veldkamp op dat er een nieuwe koffiegeneratie is opgestaan en dat er nieuwe schenktechnieken worden gebruikt. Veldkamp: ‘De tulp als figuur is zwaar in opkomst. Margot van Lierop presenteerde het om een acht-voudige tulp te maken. Je ziet ook dat het tegenwoordig meer rock ’n roll is tijdens de wedstrijden. Er staan jonge honden aan de start die het beste uit koffie willen halen’.

Reageer op dit artikel