nieuws

Finale NK Barista 2011 op 27 november

Café

De finale van het NK Barista is dit jaar op 27 november bij het Van der Valk hotel in Eindhoven. Deze maand worden tijdens drie voorrondes acht finalisten geselecteerd die doorgaan naar de eindronde van het NK Barista. De winnaar gaat Nederland vertegenwoordigen op het World Barista Championship in juni 2012 in Wenen.

Finale NK Barista 2011 op 27 november

Het WK Barista in Wenen is van 12 tot en met 15 juni 2012. Wie Nederland mag vertegenwoordigen op dit WK moet uit de wedstrijden in oktober en november blijken. Voorrondes voor het NK zijn er op 3, 10 en 17 oktober. Maximaal 14 kandidaten per dag. De finale is vervolgens op 27 november.

Telkens zijn er zeven juryleden die de koffie vakkundig zullen beoordelen. Vier van hen letten op smaak, twee op de techniek en de zevende is de voorzitter. Deelnemers moeten vier espresso’s, vier cappuccino’s en vier signature drinks aan de jury presenteren waarbij er natuurlijk een tijdlimiet geldt.

In 2002 werd Jeroen Veldkamp de eerste Dutch Barista Champion en zorgde hij samen met Koffiebranderij Peeze voor een Nederlands debuut tijdens het World Barista Championship (WBC) in Oslo.

Reageer op dit artikel