nieuws

Finalisten Hertog-Jan cafétitel bekend

Café

13 april wordt tijdens een bijeenkomst in de Efteling bekend welk café zich ‘Vriendenkring Hertog Jan-Café van het Jaar 2010’ mag noemen.

Finalisten Hertog-Jan cafétitel bekend

De afgelopen maanden heeft het publiek via internet en SMS kunnen stemmen en zijn de deelnemende cafés door een mystery guest bezocht. Ook de winnaar van vorig jaar, Momfer de Mol uit Den Haag, heeft zich weer weten te plaatsen voor de finale.

De Vriendenkring van Hertog Jan werd vier jaar geleden opgericht. Cafés die hierbij zijn aangesloten moeten niet alleen Hertog Jan pils tappen maar ook aan kwaliteitcriteria voldoen op het terrein van gastheerschap en productbehandeling.

Volgens Hertog Jan brouwmeester Gerard van den Broek zijn de finalisten de absolute top onder de Hertog Jan cafés. Ook genieten ze soms extra privileges. Zo overhandigde hij deze week het eerste fust Hertog Jan Lentebock 2010 aan Johnny en Mario van Lith van café de Lachende Vis uit Empel.

De winnaar van de titel mag zich niet alleen een jaar lang ‘Vriendenkring Hertog Jan Cafe van het Jaar’ noemen maar wordt ook uitgenodigd om samen met Gerard van den Broek een hoogstpersoonlijke en bijzondere dag op de Hertog Jan brouwerij te beleven.

De dertien finalisten zijn:

-Herberg de Pintelier uit Voerendaal

-Momfer de Mol uit ’s-Gravenhage

-Café de Groote Slock uit Amersfoort

-Merz 2 uit Spijkenisse

-Café de Klokkenluider uit Venray

-Eetcafé Roots uit Vlissingen

-Café ’t Stulpke uit Uden

-Beekman & Beekman uit Deurne

-Café The Bottom of the Sea uit Emmeloord

-De Lachende Vis uit Empel (publiekswinnaar 2009)

-Grand Café de Dikke van Dale uit Leeuwarden

-De Heeren op de Brink uit Deventer

-Café Gouden Carolus uit Hilvarenbeek

Reageer op dit artikel