nieuws

Franse antirookcampagne leidt tot ophef

Café

Een Franse antirookcampagne heeft tot ophef geleid wegens een seksuele toespeling. Op posters zijn gehurkte jongens en meisjes afgebeeld met een sigaret in de mond, terwijl een man hun hoofden voor zijn onderlichaam houdt.

Franse antirookcampagne leidt tot ophef

Critici zeggen dat de campagne afleidt van de eigenlijke boodschap. Ook zou seksueel misbruik worden gebagatelliseerd. In Franse media wordt dinsdag zelfs verwezen naar affaires van Amerikaanse oud-presidenten met stagiaires, een kennelijke verwijzing naar Bill Clinton.

De nietrokersorganisatie achter de campagne, Droits des Non Fumeurs, stelt dat de posters geen misbruik tonen, maar wel ‘onderwerping’ aan de sigaret. Ze zijn bedoeld om een schokeffect te creëren, met name bij jonge rokers die nauwelijks gevoelig blijken voor traditionele voorlichtingscampagnes.

Reageer op dit artikel