nieuws

Gebroeders Ko scoort grootste Sint-hit

Café

Sinterklaas Boot van De Gebroeders Ko is de meest gedraaide Sinterklaas-plaat in de horeca. De vrolijke plaat bleef De zak van Sinterklaas en Dag Sinterklaasje van De Nachtegaaltjes voor.

Gebroeders Ko scoort grootste Sint-hit

Dat blijkt uit een ranglijst van de twintig meest gedraaide Sinterklaas-platen die is samengesteld door BCM Music Systems, de samensteller van onze wekelijkse Horeca Hot 30.

Variant
De plaat Sinterklaas Boot is een variant op Boten Anna, een eerdere hit van de Gebroerders Ko dit jaar en één van de hoogtepunten tijdens het feest rond de uitreiking van de Cafetaria Top-100. Net buiten de top-3 staat Coole Piet met de plaat Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht.

Remake
Artiesten die in 2007 een Sinterklaashit in de horeca willen scoren, kunnen volgens BCM het beste een eenvoudig mee te zingen nummer maken op de wijze van een zomerhit. ‘Een snelle brainstorm leverde een remake op van Borsato’s Rood (‘Vandaag is rood, de kleur van uw mantel’), een nieuwe versie van Toppertje (‘Doe mij een pepernoot en stukje speculaas’) of een variant op Stef Ekkels De Woonboot wat dan ‘De stoomboot’ wordt genoemd’, aldus Jørgen Heinink van BCM.

» Bekijk hier de Sint Top 20…

Gebroeders Ko scoort grootste Sint-hit

Reageer op dit artikel