nieuws

Geen financiële steun voor poppodium Watt

Café

Het college van Rotterdam verleent geen extra steun aan het in financiële nood verkerende poppodium Watt. Voor de poptempel dreigt nu sluiting. Watt, het voormalige Nighttown, kampt met geluidsoverlast en een schuld van 1,8 miljoen euro.

Geen financiële steun voor poppodium Watt

De nieuwe Rotterdamse wethouder Antoinette Laan (VVD) vindt dat het poppodium niet heeft aangetoond levensvatbaar te zijn. ‘We hadden een afspraak met onderhandelingspartijen dat zij een sluitende meerjarenbegroting en een bankgarantie zouden overleggen. Dat is niet gebeurd.’

Het pand van Watt is onvoldoende geluidswerend maar geld om de zaak te isoleren is bij de eigenaar van het pand echter niet voorhanden.

Nighttown

De opvolger van Nighttown, heeft al sinds de opening in 2008 moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. Kort na de opening verleende de gemeente Rotterdam ook al eens financiële steun.

Alternatief plan

De kans is nu reëel dat het poppodium de deuren moet sluiten. Watt laat in een reactie weten teleurgesteld te zijn, met name omdat het college een alternatief plan, naar eigen zeggen, niet serieus in overweging heeft genomen.

‘Ik houd goede hoop dat de raad wel instemt met het alternatieve plan’, zegt Anneke van der Linden woordvoerder van Watt. ‘We gaan proberen dit alternatieve plan op de agenda van de raadsvergadering van komende donderdag te krijgen.

De laatste reddingsboei van Watt is een overname van een deel van het pand waardoor de verbouwing wel mogelijk wordt. Door een overname hoeft de gemeente er geen extra geld in te steken, verklaart Van der Linden.

Reageer op dit artikel