nieuws

Geen huldiging Ajax op 29 april

Café

Mocht Ajax op 29 april of 2 mei landskampioen worden, dan vindt er diezelfde dag geen huldiging plaats in Amsterdam. Bij een kampioenschap zal de huldiging plaatsvinden op donderdag 3 mei, zo heeft de gemeente Amsterdam woensdag laten weten.

Geen huldiging Ajax op 29 april

Een huldiging op de avond van 29 april levert te veel veiligheidsrisico’s op, aldus de gemeente. Vanwege Koninginnenacht zijn alle agenten en overige hulpdiensten al ingeroosterd. Daarnaast hebben de vervoerders dan onvoldoende capaciteit omdat zij zich voorbereiden op de viering van Koninginnedag.
Ook op 2 mei zijn er problemen met het vervoer, omdat de wedstrijd dan laat begint. Een huldiging na de wedstrijd zou te laat afgelopen zijn om alle supporters nog met het openbaar vervoer naar huis te brengen.
Mocht Ajax op 6 mei de landstitel binnenslepen, dan is de huldiging wel op de dag zelf. Het eventuele feest zal plaatsvinden in het Arenapark, een grasmat bij de Amsterdam ArenA waar ongeveer 80.000 supporters terechtkunnen. Vorig jaar werd Ajax gehuldigd op het Museumplein, maar dat liep toen behoorlijk uit de hand.

Reageer op dit artikel