nieuws

Gewonden bij steekpartij na kroegruzie

Café

Bij een steekpartij voor een café in het centrum van Amsterdam zijn zondagochtend vier mensen gewond geraakt. Aanleiding voor het incident was een ruzie tussen bezoekers van het café in de Halvemaansteeg. Toen die ruzie zich naar buiten verplaatste, begonnen enkele vechtersbazen op elkaar in te steken. Onder de gewonden zijn twee medewerkers van de kroeg, die de boel mogelijk probeerden te sussen.

Gewonden bij steekpartij na kroegruzie

Dat maakte de politie zondag bekend. De politie wist kort na het incident twee verdachten aan te houden op de Hobbemakade. Hierbij hebben agenten geschoten. Voor zover bekend hebben de agenten de verdachten niet geraakt. Wat de reden voor de agenten was om te schieten, is nog niet duidelijk.

Volgens een politiewoordvoerder verkeren alle vier gewonden buiten levensgevaar.

Reageer op dit artikel