nieuws

GroenLinks wil slimme terrasverwarming in Rotterdam

Café

Terrasverwarmers die aanstaan terwijl er niemand gebruik van maakt. Het is GroenLinks een doorn in het oog. Wat de politieke partij betreft gaan Rotterdamse restaurants en cafés dan ook over op slimme terrasverwarming met sensoren, waardoor de verwarming automatisch uit gaat als er niemand in de buurt is.

GroenLinks wil slimme terrasverwarming in Rotterdam

Sinds de invoering deze zomer van het rookverbod in de horeca is er veel vraag naar terrasverwarmers. Om ondernemers te prikkelen zich te oriënteren voordat ze een nieuwe terraskachel aanschaffen, stelt Bonte voor om de uitbaters ook het broeikasgas CO2 te laten compenseren dat de kachels produceren. Rotterdam zou daarvoor een klimaatcompensatiefonds moeten instellen, waaruit klimaatvriendelijke projecten elders in de stad kunnen worden bekostigd.

Reageer op dit artikel