nieuws

Grolsch keert beetje terug naar Groenlo

Café

Bierbrouwer Grolsch keert voor een deel terug naar Groenlo. Bier zal er niet meer worden gebrouwen, wel vestigt de bierbrouwer enkele dochterbedrijven in de plaats waar de oorsprong van het bedrijf ligt.

Grolsch keert beetje terug naar Groenlo

Volgend jaar betrekt de bierbrouwer uit Boekelo een vestiging op bedrijventerrein De Laarberg. Hier komt onder meer de afdeling Horeca Services. Maar ook de activiteiten van de Grolsch drankenhandel in Enschede en de drankenhandel in Babberich. Al deze bedrijven die opereren onder de organisatie De Klok Dranken worden samengevoegd in één pand in Groenlo. Het gaat om 58 arbeidsplaatsen.

Oorsprong in Groenlo

Rob Snel, Algemeen Directeur van Grolsch: ‘De band die we als brouwer hebben met Groenlo is een heel speciale. De mededeling dat we uit Groenlo weggingen, viel destijds zwaar. In Groenlo ligt onze oorsprong. Die verbintenis is voor altijd. Het voelt daarom goed om voor een deel van onze activiteiten terug te gaan naar onze geboortegrond.’

Werkgever Grolsch

Ook de gemeente Oost-Gelre waar Groenlo onder valt, is bijzonder blij met de hereniging. Loco-burgemeester Paul Wentink: ‘Dit is belangrijk vanuit cultuurhistorisch oogpunt door onze eeuwenoude band en vanuit de werkgelegenheid die de vestiging biedt.’

Reageer op dit artikel