nieuws

Grote aanpak alcoholpreventie

Café

De gemeente Den Haag gaat voor het eerst alcoholpreventie groots aanpakken. Met de Haagse publiekscampagne, die donderdag van start gaat, wil de gemeente samen met de inwoners van Den Haag een ‘gezonde’ norm voor het drinken van alcohol neerzetten.

Grote aanpak alcoholpreventie

Den Haag pakt de campagne groots aan omdat overmatig alcoholgebruik een groeiend probleem is. De gemeente wil de trend om steeds meer te drinken doorbreken. ‘In een gezonde stad past een gezonde leefstijl waarbij mensen zich bewustzijn van hun alcoholgebruik’, aldus Den Haag.

De gemeente is niet uit op totale drooglegging van de stad. Maar de grenzen van wat normaal verantwoord alcoholgebruik is, zijn wel erg aan het opschuiven, zo stelt de hofstad.

‘Een borreltje op zijn tijd is natuurlijk gezellig. Alleen we zijn te veel drinken steeds normaler gaan vinden’, aldus wethouder Bert van Alphen van Volksgezondheid.

De publiekscampagne met onder meer folders, radiospotjes en bioscoopreclame gaat donderdagmiddag van start. Van Alphen verzorgt vanaf vijf uur de aftrap in een speciaal hiervoor opgezette koepeltent op het Haagse Spuiplein.

Reageer op dit artikel