nieuws

Haarlems Jopen bier pakt zilver in VS

Café

Jopen Hoppen en Jopen Bokbier, het ambachtelijk gebrouwen bier uit Haarlem, is met een tweede plaats in de prijzen gevallen tijdens de World Beer Championships in Chicago, een prestigieuze internationale bierwedstrijd, ook wel de Olympische Spelen op het gebied van bier genoemd.

Haarlems Jopen bier pakt zilver in VS

Dat meldt een trotse directeur Michel Ordeman van Jopen BV. ‘Volgens kenners zijn dit de Olympische Spelen op het gebied van bier. Dat je dan direct in de prijzen valt is heel eervol’, stelt Ordeman.

Het juryrapport is lovend over het bier uit Haarlem. Ordeman: ‘In het bokbier proeven de juryleden smaken als gerookte amandelen, perzik, cacao en bloemenhoning met sinasappel. Een vrolijk, verfrissen bier, is hun oordeel’.

Jopen mag het hele jaar het zilveren logo voeren van het Beverage Testing Institute uit Chicago, dat de bierwedstrijd organiseert.

Reageer op dit artikel