nieuws

Halfjaarwinst Heineken lager dan voorspeld

Café

De nettowinst van Heineken in de eerste zes maanden van 2011 is lager dan voorspeld. In de halfjaarcijfers kwam de nettowinst uit op 694 miljoen euro, 52 miljoen minder dan analisten hadden verwacht.

Halfjaarwinst Heineken lager dan voorspeld

De grootste brouwer van Nederland waarschuwt voor een moeilijke tweede helft van het jaar. Ingezet door de slechte zomer en versterkt door verwachte stijgende inkoopprijzen van grondstoffen (onder andere mout).

Van invloed is eveneens de terughoudendheid van de Europese consument. In Nederland bleef de biermarkt stabiel.

Vorig jaar stond er 1,445 miljard euro in de boeken. De omzet steeg van 7,52 miljard euro in de eerste helft van 2010 naar 8,36 miljard euro dit jaar. Belangrijke reden voor de stijging is de overname van de bieractiviteiten van het Mexicaanse Femsa.

Reageer op dit artikel