nieuws

Handel gaat eigen bier brouwen

Café

De Belgische drankenhandelaars gaan een nieuw eigen bier brouwen. Ze willen daarmee een concurrerend alternatief bieden voor het steeds duurdere pils van multinationals als Inbev, brouwer van Leffe, Hoegaarden, Stella Artois.

Handel gaat eigen bier brouwen

De Federatie van Belgische drankenhandelaars Febed meldde dat maandag tijdens haar jaarcongres. In België groeit de laatste maanden de kritiek op de grote concerns Inbev en Alken-Maes. Cafébazen en tussenhandelaren klagen steeds luider over hogere prijzen, verminderde service en het wegconcurreren van kleinere biermerken.

De federatie van achthonderd drankverkopers schrijft binnenkort een offerte uit voor brouwerijen om het nieuwe biermerk te produceren. België telt ongeveer achthonderd drankhandelaren.

Reageer op dit artikel