nieuws

Harry van de Wiel overleden

Café

Donderdag 30 december is de medeoprichter van de Alliantie van Bier Tapperijen, Harry van de Wiel, op 62-jarige leeftijd overleden. Van de Wiel was tevens eigenaar van de stadsbrouwerij en het biermuseum De Pelgrim in Rotterdam. Hartklachten werden de bierliefhebber fataal.

Harry van de Wiel overleden

Harry van de Wiel was ook oud-eigenaar van biercafé Locus Publicus in Rotterdam en mede-eigenaar van het Doelencafé Rotterdam. Van de Wiel (1949) was tevens lid vanaf het eerste uur van PINT, de vereniging promotie informatie traditioneel bier.

Gemis voor bierwerreld

‘Ondanks een geplaatst steunhart overleed hij bij een tweede operatie op donderdag 30 december, Van de Wiel was te zwak’, laat ABT-voorzitter Hans Glandorf weten aan Misset Horeca. ‘Hij wachtte op een nieuw hart, maar het is te laat. Van de Wiel maakte pas nog een bier van de maand voor ons. Een enorm gemis, niet alleen voor de bierwereld, maar natuurlijk ook voor zijn familie.’

Van de Wiel laat een echtgenote en vier kinderen achter.

Afscheidsdienst

Het afscheid voor Van de Wiel is donderdag 5 januari in de Pelgrimsvaderskerk in Rotterdam om 13.00 uur. Aansluitend wordt hij begraven op Crooswijk. Na de begrafenis is er een samenzijn in Stadsbrouwerij De Pelgrim, Aelbrechtskolk 12 te Rotterdam.

Correspondentie-adres is: Ineke van de Wiel – Schipper, Voorschoterlaan 49, 3062 KH in Rotterdam.

Reageer op dit artikel