nieuws

Heineken herziet winstcijfers S&N

Café

Bierbrouwer Heineken herziet de winstcijfers van de Britse dochter Scottish & Newcastle. Dat bevestigde een woordvoerster naar aanleiding van een bericht in The Sunday Telegraph afgelopen weekend. De brouwer past ze aan, omdat het concern een strengere boekhouding hanteert dan Scottish & Newcastle.

Heineken herziet winstcijfers S&N

Heineken liet in een analistenbijeenkomst in Londen weten de herziene cijfers bij de bekendmaking van de halfjaarresultaten in augustus te presenteren. De woordvoerster wilde niet ingaan op de hoogte van de herziening. Volgens analisten zou het kunnen gaan om bijstelling naar beneden met 10 procent.

Heineken heeft volgens een analist maar kort de tijd gehad om boekenonderzoek te doen. ‘Ze hadden het gevoel dat ze de activiteiten die ze kochten goed kenden’, aldus de analist tegen de krant.

De Nederlandse brouwer nam S&N samen met het Deense Carlsberg over voor een gezamenlijk bedrag van 7,8 miljard pond (10,4 miljard euro) voor. Heineken legt voor zijn deel ongeveer 6,1 miljard euro op tafel, waarmee het de grootste overname in de geschiedenis van de brouwer is.

Reageer op dit artikel