nieuws

Het Zalmhuis Rotterdam heeft beste terras

Café

Brasserie het Zalmhuis heeft het beste terras van Nederland. Uit een onafhankelijk test onder ruim driehonderd terrassen is het Rotterdamse terras met uitzicht op de Maas als beste uit de bus gekomen. Aanstaande vrijdag publiceert het vakblad Misset Horeca de eerste editie van de Terras Top 100.

Het Zalmhuis Rotterdam heeft beste terras

‘Een fraai gelegen terras waar de bediening correct en vriendelijk is. Je kunt er terecht voor een kop koffie maar ook voor een uitstekende lunch. Het is een professioneel geleid bedrijf waar vakmensen met plezier aan het werk zijn. En dat merk je’, zegt juryvoorzitter Hans Steenbergen, hoofdredacteur van het organiserend vakblad Misset Horeca.

Het terras van het Zalmhuis telt tweehonderd stoelen, opgesteld in drie windrichtingen, aan de voet van de Brienenoordbrug. Het bedrijf is zeven dagen per week geopend van 11.00 tot 23.00 uur en ontvangt 130.000 gasten per jaar. David Jan van Gorkom en Arno Hartogh zijn de eigenaren. Daniëlle Giljam is de bedrijfsleidster.

Eerste reactie van winnaar David Jan van Gorkom

Op de tweede plaats is Beachclub New Inn in het Limburgse Well geëindigd van eigenaar Frank Pennings. Een hip terras op een verrassende plek met een prachtig uitzicht op het Leukermeer. Plaats drie is gereserveerd voor Grand Café Central in Venlo van de jonge exploitanten Dustin van Rhienen en Baer Born. Een gezellig terras gelegen in het historisch centrum van de binnenstad.

De winnaar krijgt vrijdagochtend om 11.00 een prachtige Award uitgereikt. Ook een cheque van 500 euro wordt gegeven bestemd voor de fooienpot. De nummers twee en drie krijgen elk 250 euro voor de fooienpot.

Gedurende de maanden april, mei en juni hebben mysteryshoppers van AQ Services International ruim driehonderd terrassen beoordeeld verspreid over Nederland. De terrassen zijn getoetst met hulp van een objectieve vragenlijst. Gelet is op netheid, begroeting van de gasten, het opnemen van de bestelling, het uitserveren, de kwaliteit van de bestelling, het afrekenen en het afruimen van de tafel.

De mysteryshoppers hebben de opdracht gekregen wat te drinken en te eten. Geen enkele bezoeker heeft zich bekend gemaakt. Alle consumpties zijn betaald. Een deskundige jury heeft drie best scorende bedrijven persoonlijk bezocht en de winnaar bepaald.

De jury bestaat uit Wim Dupont directeur-eigenaar van Verpoorten & partner, makelaardij, ontwikkeling, onderzoek en advies voor de internationale hotellerie en vakantieparken. Dupont is tevens voorzitter van de internationale alumnivereniging INCH. Thomas Kascha is directeur-eigenaar van AQ Services International uit Den Haag. Hans Steenbergen is hoofdredacteur van Misset Horeca, een wekelijks uitgave van Reed Business.

Meer over de Terras Top-100:

Bekijk de completer Top-100 in ons terrasdossier

Reageer op dit artikel