nieuws

‘Hogere btw slecht voor toerisme

Café

De Kamer van Koophandel voor Noord-Nederland heeft bij het kabinet geprotesteerd tegen de plannen om het btw-tarief voor attracties te verhogen. ‘Dat is bijzonder slecht voor de ontwikkeling van het toerisme in Friesland, Drenthe en Groningen’, aldus de noordelijke Kamer maandag.

‘Hogere btw slecht voor toerisme

In een brief stelt de Kamer dat het noorden als ambitie heeft de groei van het toerisme te bevorderen en dat de btw-verhoging funest is voor die plannen. ‘Dit dwarsboomt de ambitie van Noord-Nederland om een forse impuls te geven aan het aantal bezoekers aan en de kwaliteit van toeristische attracties.’

De Kamer van Koophandel Noord-Nederland heeft de brief samen met de marketing organisaties Marketing Groningen, Fryslân Marketing en Marketing Drenthe gestuurd aan het Ministerie van Financiën.

Als het aan het kabinet ligt, gaat de btw op de toegangsprijzen van sportaccommodaties, kermissen en attracties per 1 januari omhoog van 6 naar 19 procent. ‘Een prijsverhoging pakt slecht uit voor deze sector, die van groot belang is voor Noord-Nederland en die moet concurreren met goedkope vliegvakanties en buitenlandse markten’, aldus een woordvoerder van de Kamer van Koophandel.

Reageer op dit artikel