nieuws

Homodisco Rotterdam mag weer open

Café

Homodiscotheek Gay Palace mag weer open. Dat heeft de rechtbank in Rotterdam vrijdag bepaald. De gemeente sloot de disco een maand geleden. Gay Palace vocht deze sluiting aan.

Homodisco Rotterdam mag weer open

‘De rechter concludeerde dat het besluit grotendeels was genomen op basis van een onderbuikgevoel en vermoedens’, aldus een woordvoerder van de uitgaansgelegenheid vrijdag. Harde bewijzen waren er volgens hem niet.

Het is niet helemaal duidelijk waarom de gemeente de disco sloot. Het had te maken met de wet BIBOB (Bevordering Integriteitsbeoordelingen door het Openbaar Bestuur). Deze wet zorgt ervoor dat vergunningen geweigerd kunnen worden als er gevaar is dat die vergunning criminele activiteiten verhult. De eigenaar van de disco had een voorlopige vergunning, maar deze werd niet omgezet in een definitieve.

De gemeente wilde vrijdag niet ingaan op de heropening. Ze bestudeert de beslissing van de rechter. In december bekijkt een bezwaarschriftencommissie of de gemeente inderdaad geen exploitatievergunning had mogen verstrekken.

De discotheek heeft de sluiting aangegrepen om de boel wat te verbouwen. De woordvoerder: ‘Wie kan tappen, kan ook verven.’ Zaterdag gingen de deuren weer open.

Reageer op dit artikel