nieuws

Horeca: ‘Alcoholplan kabinet belachelijk

Café

Horecaondernemers en –medewerkers kunnen zich niet vinden in het plan van het kabinet waarbij gemeentes de minimum leeftijd om alcohol te mogen kopen kunnen te bepalen. Dat blijkt uit een stelling op MissetHoreca.nl.

Horeca: ‘Alcoholplan kabinet belachelijk

Ruim 82 procent noemt het plan van het kabinet ‘belachelijk’. De overige 18 procent noemt het ‘geweldig’. De percentages komen uit een poll op MissetHoreca.nl, dit naar aanleiding van de jongste kabinetplannen.

Eerder deze week liet Koninklijk Horeca Nederland (KHN) al weten vooralsnog weinig te zien in de plannen van het kabinet. KHN noemt de plannen onvoldoende en wijst erop dat een aantal maatregelen juist averechts kunnen gaan werken.

Volgens KHN slaan de ministers vooral de plank mis in het leggen van de nadruk op de horeca. ‘Jongeren drinken steeds jonger en steeds meer. Dit gebeurt niet in de horeca maar vooral thuis, in sportkantines en bierketen’, aldus KHN.

De plannen van de ministers verschuiven onder andere de verantwoordelijkheid voor regelgeving naar de gemeenten, die dan zelf de minimumleeftijden voor alcoholverkoop mogen bepalen.

Reageer op dit artikel