nieuws

Horeca op Korenmarkt is laf

Café

Horecaondernemers op de Korenmarkt in Arnhem hebben na het stopzetten van activiteiten door Horeca Arnhem Centraal van Khalid Oubaha besloten geen eigen feest te organiseren tijdens Hemelvaartdag. Ondernemer Emiel Ratelband noemt de houding van de cafés laf.

Horeca op Korenmarkt is laf

Ratelband is eigenaar van een sportschool op de Korenmarkt en geeft in De Gelderlander zijn mening over het ondernemersconflict op de Korenmarkt. Daar trok begin deze week meervoudig horecaondernemer Khalid Oubaha de stekker uit de organisatie van evenementen op het uitgaansplein uit onvrede over verschillende bierprijzen.

‘Wel zeiken over Oubaha maar daarna zelf niks durven’, zegt Ratelband in De Gelderlander over de tegenstanders van Oubaha. Ratelband noemt ze laf dat ze niet het risico willen nemen om zelf feesten te organiseren tijdens Hemelvaartdag.

Volgens Ratelband, die iets verderop een cafetaria runt, wilden de horecaondernemers aanvankelijk 20.000 euro lappen om zelf een evenement te organiseren. Dat moest worden gefinancierd uit de drankomzet. De ondernemers zouden bang zijn dat Oubaha hen dwars gaat zitten door bier te verkopen voor vijftig eurocent.

Khalid Oubaha is eigenaar van negen horecazaken op de Korenmarkt. Hij trok vorige week de stekker uit het organiseren van evenementen op het plein nadat tijdens Koninginnedag diverse collega-ondernemers onder de afgesproken bierprijs doken.

Reageer op dit artikel