nieuws

Invoering Drank- en Horecawet vertraagd

Café

De horeca moet er rekening mee houden dat de nieuwe Drank- en Horecawet niet op 1 juli 2012, maar pas op 1 januari 2013 in werking zal kunnen treden. Dat laat Koninklijke Horeca Nederland (KHN) weten.

Invoering Drank- en Horecawet vertraagd

Het wetsvoorstel voor een nieuwe Drank- en Horecawet is in behandeling bij de Eerste Kamer. Een eerste schriftelijke ronde van behandeling heeft plaatsgevonden, een tweede ronde loopt nu. Daarna volgt nog een debat en stemming. Aansluitend moeten ministers en Koningin nog een handtekening zetten en moet de wet nog gepubliceerd worden in het Staatsblad.

Dat meldt KHN op haar site. KHN laat weten per saldo te kunnen leven met het huidige wetsvoorstel. ‘We hopen op een spoedige inwerkingtreding. Dat geeft duidelijkheid’, aldus KHN.

Reageer op dit artikel