nieuws

Jubileumbier BeerTemple: 5665 euro voor KiKa

Café

American Beerbar BeerTemple in Amsterdam heeft 5665 euro opgehaald voor KiKa. Ter ere van het 2,5-jarig bestaan van het café van Peter van der Arend is het Hoppie Mikkie-bier gebrouwen. Een geslaagde feestavond stond in het teken van de bestrijding van kanker bij kinderen.

Jubileumbier BeerTemple: 5665 euro voor KiKa

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Amsterdamse BeerTemple werd het 2,5-jarig bestaan van het café gevierd. Onderdeel van de avond was de veiling van een doos met daarin 12 flessen Hoppie Mikkie-beer en twee dinerbonnen van restaurant Lieve en de Jopenkerk. Deze leverde 710 euro op.

Verder werden onder andere 40 dozen met 12 flessen verkocht voor 60 euro, waarvan 50 euro ten goede kwam aan KiKa (Kinderen Kankervrij). Aan het eind van de avond mocht Van der Arend een cheque van 5665 euro overhandigen aan KiKa-ambassadeur Peter Faber.

Het eerste glas werd getapt door KiKa-oprichter Frits Hirschstein. Hoppie Mikkie-bier is een initiatief van Peter van der Arend (bedenker) en brouwer Kees Bubberman, en gebrouwen bij Brouwerij Emelisse. Het is een zeer hoppig blond bier met een alcoholpercentage van zeven procent.

Het is van de tap verkrijgbaar bij Nederlands Biercafé & Proeflokaal ’t Arendsnest, American Beerbar BeerTemple, Proeflokaal In de Wildeman (alle in Amsterdam), de Jopenkerk in Haarlem en Restaurant Z’Onder Zeil in Steenbergen.

Reageer op dit artikel