nieuws

JVH Gaming in zwaar weer

Café

De exploitant van spelautomaten JVH Gaming onderhandelt met banken over een herstructurering van schulden. De onderneming, een van de grotere gokbedrijven in Nederland, zegt in problemen te zijn gekomen door de kansspelbelasting die per 1 juli is ingevoerd.

JVH Gaming in zwaar weer

Dat zei directeur Frank Kastelijns dinsdag. Kastelijns wilde niet ingaan op de bedragen waarover JVH met de schuldeisers spreekt.

Het Britse persbureau Reuters citeerde een anonieme bron die sprak over schulden van tegen de 295 miljoen euro. JVH is eigendom van investeerder Waterland.

Als gevolg van de belasting zijn de kosten voor JVH in één klap met 20 procent (20 miljoen euro) gestegen, aldus Kastelijns. ‘Als wij niet kunnen heronderhandelen, gaan wij failliet.’

JVH probeert een liquidatie van het hele bedrijf of een ‘uitverkoop’ te voorkomen, zei directeur Kastelijns. Begin juli stapte JVH samen met andere exploitanten van speelautomaten al naar de rechter om de kansspelbelasting aan te vechten.

JVH Gaming heeft eerder geprobeerd de kosten naar beneden te schroeven door personeel te ontslaan. Van de 750 medewerkers zijn er in juni negentig de laan uitgestuurd.

Reageer op dit artikel